Et uddrag af bogen

Forord


Da jeg var lille, troede jeg ikke på, at det ville lykkes for mig en dag at få en uddannelse, et arbejde og et tilfredsstillende liv. Som statsløs palæstinenser i en flygtningelejr og barn af en mor, som er analfabet, og en far, der kørte taxa, lå det ikke ligefrem i kortene.


Nu da det er lykkedes for mig, har jeg lyst til at dele min baggrund med andre. Jeg har i lang tid været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortælle min historie. Men jeg er overbevist om, at det kan gøre en forskel for andre unge, der ligesom jeg har været udsat for voldsomme begivenheder i deres opvækst. Jeg vil gerne vise, at det kan lade sig gøre at lægge de dårlige oplevelser bag sig.


Bogen er også til alle dem, som er nysgerrige efter at høre om, hvordan livet kan ændre sig fra triste og mørke timer til lyse dage fyldt med drømme, glæde og succes. Hvis vi tager de chancer, som livet giver os, kan meget ændre sig i vores liv. Og hvis vi tager imod de fremstrakte hænder, som indimellem møder os, kan vi nå langt.


Jeg har altid været optaget af at fortælle den anden side af historien. Den historie, der gemmer sig bag alle de fortællinger, vi normalt hører om flygtninge, indvandrere, om sociale boligområder, om ballademagere og manglende sprogkundskaber. For der er altid en anden side af historien.


Jeg så gennem min opvækst i flygtningelejren, hvordan palæstinensere, der var fordrevet fra deres hjemland, igennem alle årene gemte nøglen til deres hus i Palæstina. Drømmen om at komme hjem en dag lå der altid. Jeg har opnået alle de ting, jeg ønskede i mit liv. Og undervejs har jeg fået tildelt mange forskellige nøgler, som har åbnet døre for mig, jeg ikke troede ville åbne sig. Alligevel har jeg altid søgt efter nøglen, den ene nøgle, der passer til det hele, så også jeg en dag kan finde helt hjem.


Copyright © 2018 Suzan Daoud